Romige pasta pesto met garnaaltjes
Binnen een kwartier kan je al genieten van dit heerlijke maaltje. Perfect voor een avond dat je niet al teveel tijd hebt maar alsnog wilt genieten en lekker smullen.
Wat heb je nodig: Pasta, groene pesto, kookroom, (kleine) garnalen, ui, cherrytomaatjes, knoflook.
Aan de slag
Zet een pan water op voor je pasta. Ik gebruik elke keer weer een andere pasta, van rigatoni tot spaghetti, het maakt in mijn ogen echt niet uit in deze pasta. Snij de cherrytomaatjes in vieren zodat je vier prachtige partjes hebt. Snipper de ui en dan is het tijd om te beginnen.
Verwarm een koekenpan of wok met een beetje olie. Begin met het fruiten van de ui met de knoflook, ik doe dit altijd ongeveer 3 minuutjes, dan kan je wel weer verder met de volgende stap! Voeg dan de garnaaltjes toe en bak die even lekker aan. Bij garnalen kan je atijd heel goed zien wanneer ze gaar zijn, ze krijgen dan namelijk een prachtige zachtroze kleur. Wanneer je die kleur ziet bij de garnalen kan je de kookroom en pesto toevoegen. Dit kan je naar eigen smaak doen. Hou je van hele romige pasta en iets minder van pesto, dan voeg je meer kookroom dan pesto toe. Ik doe meestal een heel flesje kookroom en een potje pesto. Lekker romig en een goede pesto smaak.
Dit laat je even verhitten en voeg dan na een paar minuutjes ook de tomaten toe. Ik voeg deze altijd zo laat pas toe omdat ik ervan houdt dat de tomaten een beetje hun vorm nog houden.
Ik hoop dat je onderhand nog wel hebt gelet op de pasta, die zal onderhand wel gaar zijn! Giet deze af en voeg dan de saus toe aan de pasta. Roer dit goed door elkaar en smullen maar!
(voor de mega smullers onder ons, strooi over de pasta op je bord nog wat geraspte kaas, extra calorieen misschien maar wel echt lekker)